BJ Hussyn

Tilstandsrapport

En bolighandel er en stor beslutning, og der er meget man som både sælger og køber skal tage stilling til. Begge parter kan dog sikre sig mod ubehagelige overraskelser, efter at handlen er indgået, med en tilstandsrapport og en ejerskifteforsikring.

Ingen ønsker at købe -eller sælge- katten i sækken, og ved at få lavet en tilstandsrapport, får både køber og sælger et overblik over husets tilstand.

Det giver god ro i forbindelse med en hushandel, hvor der i forvejen er store beløb på spil.

Huseftersynsordningen beskriver reglerne for, hvordan og hvornår der kan udarbejdes en tilstandsrapport, og at rapporten skal udføres af en beskikket bygningssagkyndig.
 
BJ Hussyn v/Bertel Jespersen er beskikket som bygningssagkyndig, og kan gennemgå huset og skrive tilstandsrapporten. Tilstandsrapporten beskriver alle de synlige skader ved selve huset.

Ved at få lavet en tilstandsrapport får man mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, der forsikrer mod de ting, man ikke umiddelbart kan se, og som ikke fremgår af tilstandsrapporten.

Som sælger kan du helt slippe ud af dit 10-årige sælgeransvar ved at få udarbejdet en tilstandsrapport, og efterfølgende tilbyde potentielle købere at betale halvdelen af en ejerskifteforsikring.

Se folder for hussælger  http://www.huseftersyninfo.dk/file/135681/saelgerfolder 
Se folder for huskøber http://www.huseftersyninfo.dk/file/135680/koeberfolder 

Når den bygningssagkyndige kommer

Ved besigtigelse af ejendommen skal følgende dokumenter foreligge:

- Eventuelle tegninger af huset.
- Tidligere energimærke eller varmesynsrapport
- Tidligere tilstandsrapport.
- Husforsikring
- Udfyldt sælgeroplysningsskema. (Findes på siden "Skemaer")

Ved besigtigelsen gennemgår vi sammen det udfyldte sælgeroplysningsskema.

Byggeteknisk rapport

I forbindelse med en ejendomshandel hvor ejendommen ikke er omfattet af huseftersynsordningen, tilbyder BJ Hussyn at udføre en byggeteknisk rapport. Formålet med en byggeteknisk rapport er, at undgå tvister mellem køber og sælger.

En byggeteknisk rapport udføres efter de samme principper som en tilstandsrapport, men man skal være opmærksom på, at der ikke kan tegnes ejerskifteforsikring til dækning af skjulte fejl/skader, og at sælger ikke kan fraskrive sig sit 10-årige sælgeransvar.

Ejendomme hvor det er relevant at udføre byggeteknisk rapport er f.eks. stuehuse til landbrugsejendomme, erhvervsbygninger og bygninger med blandet bolig og erhverv, hvor erhvervsdelen udgør mere end 50% af arealet eller 50% af ejendomsvurderingen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.05 | 09:33

Hvad koster en energimærkningen?

...
24.08 | 12:52

Jeg kan komme onsdag kl. 10:00.
Mit honorar vil være efter medgået tid og er kr. 600,-/time.
Ring til mig på 51647515 for at aftale nærmere.

...
23.08 | 16:29

Hej. Vi ønsker køberrådgivning af Hestebakken 4, Nibe. 179 kvm samt 320 kvm garage. Har du mulighed for at gennemgå huset sammen med os onsdag d 26 august kl 10

...
11.09 | 23:06

Hej. Hvad er jeres pris for besigtigelse af et almindeligt hus på 146m2 ved København, hvor vi har tilstandsrapporten med? Har ikke behov for mer rådgivning.

...
Du kan lide denne side